Kathleen Krekels (N-VA) na VOKA-stage: “We hebben vakmannen nodig.”

Door Kathleen Krekels op 8 september 2017, over deze onderwerpen: Schilde, STEM-onderwijs

In het kader van een politieke zomerstage van Voka, kon Vlaams parlementslid Kathleen Krekels op donderdag 7 september voor een dag proeven van het bedrijfsleven bij Antilope De Bie printing in Lier. “Een geweldige ervaring,” blikt Kathleen Krekels tevreden terug.

De werkgeversorganisatie Voka gaf de federale en Vlaamse volksvertegenwoordigers tijdens het zomerreces van 2017 de kans om ervaring op te doen in het bedrijfsleven. De zomerstage biedt politici de kans om op de bedrijfsvloer te ervaren hoe het gesteld is met onze ondernemingen en wat de uitdagingen zijn op de werkvloer.

Wat zoekt nu een Vlaamse politica met een passie voor onderwijs in een grafisch bedrijf? “Ik deed het aanvankelijk gewoon voor de ervaring,” vertelt Kathleen. “Tijdens de rondleiding en de kennismaking met de werknemers, viel me op wat voor een getalenteerde vakmannen hier aan het werk zijn. Kwaliteit en vakmanschap zijn dan ook twee belangrijke pijlers van de onderneming. Deze ervaring bevestigt alleen maar hoe belangrijk is dat we het potentieel van jonge getalenteerde vakmannen in het technisch- en beroepsonderwijs aansnijden, bijvoorbeeld via STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics).”

De dag was goed gevuld. Na een introductie en bedrijfsrondleiding, kreeg Kathleen de kans om in alle segmenten van het bedrijf kennis te maken met alle stappen van het proces die een drukopdracht moet doorlopen. “Ik kwam er te weten hoe een opdracht, na het werk van de creatieve breinen en de nodige rekensommen, naar de drukmachine gaat, gesneden, gevouwen en gebundeld wordt,” zegt Kathleen. “Ook de informatiebladen van Schilde – ’s-Gravenwezel, waar ik schepen van Communicatie ben, zijn in goede handen bij Antilope. Ik ben onder de indruk van het werk dat hier met zoveel enthousiasme geleverd wordt. Een dikke pluim voor het personeel en de organisatie!”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is