Liesje parlementaire rechterhand #Zuiddag

Door Kathleen Krekels op 20 oktober 2016

Kathleen Krekels gaf op 20 oktober 2016 voor een dag het werk uit handen aan de dolenthousiaste Liesje Van Ginhoven uit Brasschaat. Dat kaderde binnen het initiatief van Zuiddag waar jongeren een dag de beroepsactiviteiten van hun werkgever opnemen en hun loon integraal aan de Braziliaanse jongeren uit de sloppenwijken geven.

 

Een verslag van Liesje:

“Ik zit in het zesde jaar humane wetenschappen en heb als sociale activiteit mensenrechten gekozen. Als één van onze projecten moesten we deelnemen aan Zuiddag. Op 20 oktober 2016 hebben jongeren uit het secundair de mogelijkheid om een dagje te gaan werken bij een bedrijf. Elke instantie moet hiervoor niet de student betalen, maar 50 euro storten voor het goede doel. Dit jaar gaat het geld naar een project tegen armoede in Brazilië. Ze willen elke jongere gelijke kansen bieden en over het algemeen kwetsbare jongeren helpen.

Ik mocht vandaag een dag meelopen in het Vlaams Parlement met volksvertegenwoordiger Kathleen Krekels (N-VA). Eerst kreeg ik een rondleiding in het gebouw en ik was eigenlijk erg onder de indruk. Ik heb veel bijgeleerd en ik was verbaasd door de grote aanwezigheid van kunst in het gebouw. ’s Middags mocht ik een schriftelijke vraag opstellen en me meer verdiepen in een dossier. Daarna zijn we gaan eten in het restaurant en ik was verrast van het eten en de leuke sfeer. In de namiddag mocht ik een commissie onderwijs meevolgen. Het was zeer interessant en heb ook in deze commissie veel bijgeleerd.

Ik kan als jong N-VA-lid toch wel zeggen dat ik nog meer gebeten ben door de politiek en het een geweldige ervaring vond. Zuiddag is een leerzame manier om geld in te zamelen voor het goede doel. Ik vond het zalig.”

© Liesje

“Ik vind dit een fantastisch initiatief”, voegde Kathleen Krekels er aan toe. “En ze mag blijven.” 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is