Nood aan “excellent onderwijs” bevestigd door ondernemers

Door Kathleen Krekels op 21 augustus 2019, over deze onderwerpen: Basisonderwijs, Eindtermen, Leerlingenbegeleiding, STEM-onderwijs, Taalbeleid

Op woensdag 21 augustus geeft Voka in samenwerking met Port of Antwerp de kick-off voor de zomerstages voor politici. Vlaams volksvertegenwoordiger Kathleen Krekels, die nu voor de tweede keer zetelt, doet vandaag haar derde zomerstage. “Om te voelen wat er leeft op het werkveld en om een brug te slaan tussen de ondernemerswereld en het onderwijs,” zegt ze.

In afwachting van het startschot van de nieuwe Vlaamse Regering kunnen parlementsleden alvast proeven van een dag achter de schermen van het Vlaamse bedrijfsleven. De dag start in het Antwerpse Havenbedrijf met een ontmoeting met Jacques Vandermeiren, de CEO van Port of Antwerp. “Hij verwijst onder andere naar de nood aan excellent onderwijs,” zegt Kathleen Krekels. “Laat dat nu het beleid zijn waar ik me de komende jaren voor wil inzetten, toponderwijs vanaf de basisschool.”

Tijdens de namiddag is Kathleen te gast bij het Recrewtment, een uitzendkantoor dat werknemers zoekt en vindt voor bedrijven, en omgekeerd. Kathleen is er te gast voor een inspirerende gedachtewisseling met Andreas Pfeffer, de CEO van het bedrijf, en een blik achter de schermen van het rekruteringsbedrijf. “Rekruteren is bijzonder complex door de verschillende parameters die de medewerkers in beschouwing moeten nemen om het juiste werknemersprofiel voor te stellen aan de bedrijven. Daar komt een enorme hoeveelheid data bij kijken om te verwerken. Dit bedrijf maakt gebruik van artificiële intelligentie om zo accuraat mogelijk te werk te gaan en de juiste matches te vinden. Heel boeiend!” Ook de uitdagingen in de sector komen aan bod. “Het is eigenlijk een herhaling van de vorige jaren, namelijk dat de nood aan technische profielen zeer hoog is,” concludeert Kathleen. “En ook het belang van talenkennis, zeker voor wat betreft het Frans. Er is dus nog werk aan de winkel in ons onderwijs.”

 

Groepsfoto @ Port of Antwerp

Kathleen met het team van Recrewtment

In overleg met de Andreas Pfeffer, de CEO van Recrewtment, en medewerker Lisa.  

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is