Robbe en Liesbeth van BuSO Zonnebos steken handen uit de mouwen in Vlaams Parlement voor het goede doel

Door Kathleen Krekels op 18 oktober 2018, over deze onderwerpen: M-decreet, Schilde

Vlaams parlementslid Kathleen Krekels werd op 18 oktober 2018 versterkt door Robbe Mertens en Liesbeth Deelen, twee gemotiveerde leerlingen uit school voor buitengewoon onderwijs te ’s-Gravenwezel. “Ik kon wel wat hulp gebruiken na een intensieve campagne,” knipoogt Krekels. Liesbeth en Robbe verdienen elk vijftig euro dat ze daarna afstaan aan een goed doel in Ecuador.

Liesbeth: “Ik kijk terug leerrijke dag. Het was leuk samenwerken met Kathleen en haar medewerker Sanne. De werklunch was een hoogtepunt. We werden vergezeld van de voorzitter van het Vlaams Parlement Jan Peumans.” Robbe pikt in: “Je zit niet elke dag met de Vlaams parlementsvoorzitter aan tafel. We mochten ook vergaderen met de parlementsleden in de commissie onderwijs over het buitengewoon onderwijs. Het buitengewoon werd niet afgeschreven, het is iets normaal. We vonden het leuk om te horen dat scholen voor buitengewoon onderwijs niet worden afgeschreven. Integendeel, we krijgen er het juiste onderwijs en dat hoorden we ook in de commissie. Ik ben ook blij te horen dat het type 9 (autismespectrumstoornissen) zo’n succes is en dat vele leerlingen geholpen worden.”

Ook Kathleen Krekels blikt terug op een geslaagde dag: “Ik ben blij met de belangstelling voor de politiek bij onze jongeren. En dat er daarmee een goed doel wordt gediend, maakt het helemaal een win-win-situatie.”

De N-VA parlementsleden en hun Youca-medewerkers. 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is