Vlaams parlementslid geeft voor één dag werk uit handen voor goede doel

Op donderdag 19 oktober steken 15.000 middelbare schoolleerlingen hun handen uit de mouwen voor het goede doel. Wout Bartels uit Heusden-Zolder is er daar één van. Op de YOUCA Action Day kreeg Wout de kans om de werkdag van Vlaams volksvertegenwoordiger Kathleen Krekels voor en achter de schermen te beleven. Het loon dat hij daarmee verdient, gaat integraal naar een jongerenproject in El Salvador en zeven andere projecten.

Wout blikt tevreden terug op deze dag: “Twee jaar geleden was er een schooluitstap gepland naar het Vlaams Parlement. Door de aanslagen in Brussel en Zaventem zijn we nooit in Brussel geraakt. Ik ben blij dat ik vandaag de kans krijg om het Vlaams Parlement uiteindelijk dan toch te bezoeken. ’s Morgens kreeg ik een interessante rondleiding langs de kantoren, commissiezalen en plenaire zaal. Nadien mocht ik ook echt aan het werk. Ik kreeg de taak om een vraag op te stellen voor de onderwijsminister. Dat was niet gemakkelijk, maar ze werd wel ingediend! In de namiddag volgde ik de vergaderingen in de commissie voor onderwijs mee, samen met de andere parlementsleden. Het was een topdag!“

Ook Vlaams parlementslid Kathleen Krekels is heel enthousiast: “Jongeren zoals Wout engageren zich voor het goede doel en dat kan ik alleen maar toejuichen. Wout zette zich voor een dag met veel toewijding in op het parlementair werk. En dat mocht er zijn. Hij maakte een schriftelijke vraag op over het STEM-onderwijs (Science, Technology, Engineering en Mathematics) die ondertussen naar de minister werd verstuurd. Petje af!” 

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is