Werminval, dat staat voor ‘werkervaring voor mindervaliden’, is een maatwerkbedrijf waar iedereen een (tweede) kans krijgt. Het bedrijf focust op kracht en zelfontplooiing van mensen, om samen te groeien naar een trotse samenleving waar iedereen een volwaardige plek heeft. Werminval biedt een werkplek aan 511 trotse werknemers. “Maar het is meer dan een werkplek alleen,” getuigt Kathleen. “Het bedrijf begeleidt in de eerste plaats de mensen die er werken en biedt hen zorg op maat.”

De mensen van Werminval boetseerden een uiterst boeiend en interessant programma in elkaar. Niet alleen een rondleiding doorheen de bedrijfsites maakte daar deel van uit, maar ook een kennismaking met Huize Werminval, een woonproject waar personen met een handicap, tewerkgesteld bij Werminval, begeleid wonen en kunnen rekenen op de ondersteuning van de geëngageerde Ilse, die tevens werknemer is bij Werminval.

Er was ook veel ruimte om de handen uit de mouwen te steken en tussen de mensen te staan. “Het was een ongelooflijk interessante ervaring. In de voormiddag mocht ik onder andere mee draaien op de afdeling ‘precisie en controle’ om schroeven te controleren op de kleinste krasjes. In de namiddag hielp ik bij het uitsnijden van displaymaterialen. Het viel op hoe snel en minutieus de operatoren (werknemers nvdr.) aan de slag zijn. Er wordt hier echt hard gewerkt. Werk dat een meerwaarde is voor onze samenleving. Deze stagedag zal nog lang een indruk nalaten. Dankjewel Jonny, Stephanie, Marc en alle andere teamleiders en operatoren!”