Parlementslid Kathleen Krekels voor één dag klasgenoot van Maarten in BuSO Zonnebos

Door Kathleen Krekels op 27 april 2018, over deze onderwerpen: Leerlingenbegeleiding, M-decreet, Schilde

Op vrijdag 27 april 2018 ging onderwijsschepen en parlementslid Kathleen Krekels voor een dag terug naar school. Dit kadert binnen het initiatief ‘Terug naar de klas’ van de Vlaamse Scholierenkoepel (VSK). In de commissie onderwijs van het Vlaams parlement is buitengewoon onderwijs een van de belangrijkste thema’s die ze opvolgt. Om er een echt waardevolle dag van te maken, nam Kathleen daarom plaats op de schoolbanken van BuSO Zonnebos te ’s-Gravenwezel. “Klasgenoot Maarten heeft me super goed opgevangen. Ik kijk terug op een uiterst leerrijke dag,” reageert ze.

Voor Maarten de Rop was de schooldag toch net iets anders dan gewoonlijk. Hij nam Kathleen Krekels voor een dag mee op sleeptouw in de opleiding grootkeukenmedewerker. “Dit is een praktische opleiding,” zegt Maarten. “Het was een heel fijne ervaring om met een nieuwe klasgenoot te kokerellen of in de les ICT te zitten.” De klas van Kathleen kreeg ook een toelichting over de nieuwe opleiding ‘fastfood’ die vanaf volgend jaar voor het eerst van start gaat en waar de klasgenoten van Kathleen op kunnen inschrijven. Heet van de naald dus!

Ook Kathleen kijkt terug op een aangename en leerrijke schooldag: “Het was een bomvolle dag met afwisseling tussen theorie en praktijk. Het hoogtepunt was toch wel de kookles en de overheerlijke appelflappen die we maakten. Tegelijk was het een echte reality check. De aanpak in het buitengewoon onderwijs is echt afgestemd op wat de leerlingen nodig hebben. Dat moeten we blijven behouden!”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is