Kathleen Krekels

VLAAMS VOLKSVERTEGENWOORDIGER

 

Werk uit passie en passie uit werk

Kathleen Krekels (1968) groeide samen met haar zus en twee broers op in ’s-Gravenwezel, een deelgemeente van Schilde. Nu woont ze net buiten de dorpskern met haar echtgenoot. Ze heeft ook drie kinderen. Ze studeerde voor logopediste en volgde in avondonderwijs ook een opleiding tot leerkracht lager onderwijs.

Wie Kathleen kent, omschrijft haar als een echte doorzetter. Haar werk is haar passie en haar passie is haar werk. Dat sterkt haar om zich dag in en dag uit in te zetten voor een beleid dat de Vlaming verdient.

Haar engagement heeft Kathleen met de paplepel in de mond gekregen. Zelf zet(te) ze haar schouders onder initiatieven zoals de plaatselijke vrouwenbeweging, het oudercomité, de catechesewerking, de beheerraad van de bibliotheek, de cultuurraad.

Vanuit haar lokale betrokkenheid en haar luisterend oor naar de bezorgdheden van haar medeburgers, besloot ze deel te nemen aan de lokale gemeenteraadsverkiezingen van 2012. Ze veroverde een zitje in het schepencollege en werd ook in 2018 herverkozen. Ze is daar bevoegd voor cultuur, bibliotheek, onderwijs, toerisme en evenementen.

 

Een hart voor onderwijs

Maar lokaal stopte het niet. Als zelfstandige logopediste en gewezen zorgcoördinator in het H. Hart van Maria te ’s-Gravenwezel kwam Kathleen in contact met scholen en maakte ze de evolutie van het zorgbeleid mee. Vanuit haar ervaringen kreeg ze een uniek zicht op de beperkingen en noden. Dat sterkte haar dan ook in haar kandidatuur voor het Vlaams parlement in 2014.

Sinds 2014 vertolkt ze in het Huis van de Vlaamse Volksvertegenwoordigers de stem van al wie op school een extra steuntje in de rug nodig heeft. In het bijzonder volgt ze alles op van het M-decreet, het decreet Leesteun, het buitengewoon onderwijs en de hoogbegaafden. Maar ook de CLB's, PBD's, het deeltijds kunstonderwijs en levenbeschouwing op school krijgen de nodige aandacht. Tenslotte volgt ze nog enkele 'kleinere' dossiers van nabij op, zoals de onderwijsinternaten en de canon van Vlaanderen. Dankzij de overtuigende stem van de kiezer op 26 mei 2019 zet ze dit werk verder.

Medewerkers

Arnout Jorissen

Parlementair medewerker