Zomerscholen basisonderwijs focussen massaal op Nederlands en wiskunde

Door Kathleen Krekels op 20 juli 2023, over deze onderwerpen: Kleuterschool en basisonderwijs
Kathleen Krekels

Zomerscholen uit het basisonderwijs focussen deze zomer massaal op het bijspijkeren van Nederlands en wiskunde. Dat vernam Vlaams Parlementslid Kathleen Krekels van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts. “Het is een belangrijk signaal dat scholen net als de minister prioritair aandacht willen geven aan de beheersing van deze elementaire vakken”, aldus Krekels. 

Tijdens de zomervakantie kunnen scholen via zomerscholen een educatief zomeraanbod aanbieden. Het is intussen de vierde keer dat die zomerscholen worden georganiseerd en het succes ervan blijft jaar na jaar toenemen. Met 122 zomerscholen voor 16.131 leerlingen werden er nog nooit zoveel leerlingen met een schoolse achterstand speels voorbereid op het volgende schooljaar. 

Prioritaire werven

Op een school na heeft elke zomerschool met aanbod voor het kleuter- of lager onderwijs aangegeven in te zetten op Nederlands. Ook de leergebieden wiskundige initiatie en wiskunde blijven populair. “Het grote aanbod Nederlands en wiskunde past helemaal in het voornemen van de minister om te focussen op deze twee essentiële vakken. Ik ben daarom erg blij om te zien dat het instrument van de zomerscholen gretig wordt aangegrepen om gehoor te geven aan deze oproep”, besluit Krekels.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is