Lucas voor één dag rechterhand van Vlaams volksvertegenwoordiger Kathleen Krekels

Donderdag 17 oktober is het YOUCA-dag. Leerlingen over heel Vlaanderen steken voor één dag hun handen uit de mouwen voor het goede doel. Vlaams parlementslid Kathleen Krekels gaf haar werk uit handen aan Lucas Aerts uit Lier. De opbrengst gaat integraal naar een jongerenproject in Guinea. “Ik wil zelf in de politiek gaan, dus deze dag was een uitstekende gelegenheid om van de werkvloer te proeven,” zegt Lucas.

 “Ik vond het een zeer interessante en leerrijke dag. Dankzij Kathleen en haar medewerker Sanne heb ik een dag mee kunnen maken die mij lang zal bijblijven. Na een verwelkoming en een lekkere tas koffie ging ik meteen mee vergaderen in de commissie Onderwijs,” zegt Lucas. In de commissie ging het onder andere over geletterdheid bij kleuters en over de eventuele maximumfactuur. Ook kwam het technisch onderwijs aan bod. “Ik ervaar zelf dat het technisch onderwijs als minderwaardig wordt beschouwd en dat is jammer. Ik vond het leuk om er met Kathleen van gedacht over te kunnen wisselen. De opwaardering van het technisch onderwijs staat dan ook op het programma.”

Lucas ontmoette ook de kersverse minister van Onderwijs Ben Weyts. “Dat vond ik een geweldige ervaring als 16-jarige. Het toppunt was wel toen ik in de plenaire zaal aan het spreekgestoelte mocht staan. Het is mijn droom om ook in het parlement te zetelen. Deze dag heeft mij zeker geïnspireerd.”

Foto-album

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is